Het Idee

Voor de kids:


Art4Kids betekent kunst voor kinderen. Ons team gaat graag met jou en heel veel andere kinderen op zoek naar allerlei soorten kunst in Kampen. Soms is dat in een museum of in een atelier bij een kunstenaar en een galerie. Maar we kunnen ook naar buiten op zoek naar kunst in de stad, het park of langs de IJssel. Kunst is bijna overal, als je maar weet waar je moet zoeken en kijken.


Na het kunstzoeken, ga je aan de slag met kunst maken. Er zijn verschillende cursussen waar je van alles kan leren. Tekenen en schilderen, kleuren met pastelkrijt, zelf een fotocamera maken, kunstwerken inlijsten, beeldhouwen, werken met hout en 3d, zelfs stempels maken en ga zo maar door. Elviera of Stefan zijn altijd bij elke les aanwezig maar heel vaak is er ook een gastdocent die speciaal komt om aan jou en de andere kinderen les te geven. Waarom? Omdat iedereen goed is in wat anders. De een weet alles van fotograferen, de ander van tekenen of schilderen, boetseren of van hout, klei, steen, noem maar op. Jij komt er ook vast en zeker achter wat je super leuk vind of wat je goed kan.


In de allerlaatste les is het tijd om iedereen jouw eigen gemaakte kunst te laten zien. Ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, buren maar zeker ook al je vrienden en klasgenoten mag je uitnodigen. We houden dan een expositie met alle kunstwerken van de kinderen. En je hebt een eigen kunstkraam. De expositie wordt officieel geopend en er zijn heel veel lekkere hapjes en drankjes. Een expositie is een groot feest waarbij iedereen naar kunst komt kijken en erover gaat praten. Bijvoorbeeld, hoe je dingen hebt gemaakt en over wat je zelf het leukst of het mooist vond. Grote volwassen mensen verkopen ook hun kunstwerken tijdens een expositie maar dat doen wij nog niet. Wie weet later, wanneer je ietsje ouder bent wordt jij ook een echte kunstenaar.

Voor de ouders:


Art4Kids wil graag kinderen bewust maken van kunst (in eigen stad) en de kinderen een beleving meegeven van kunst zoeken, maken en tentoonstellen. 


We werken op een niet winstgevende basis als vrijwilligers om kunst in Kampen op de kaart te zetten. Docenten en gastdocenten krijgen een vergoeding voor het lesgeven. 


Elviera en Stefan zijn initiatiefnemers en naast de geweldige gastdocenten is een van hen altijd een vast docent tijdens de lessen. Op deze manier is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

We willen graag dat ieder kind kan meedoen. Zijn de kosten te hoog maar wilt uw kind toch heel graag mee doen? Neem dan alsjeblieft contact op. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Kinderen die in het bezit zijn van een pasje van Be Part Kampen kunnen gratis deelnemen aan alle workshops en cursussen.