Het Team

Bestaat naast de initiatiefnemers uit een samenwerking met kunstenaars, gastdocenten en vrijwilligers.

Vrijwilliger/vaste docent


Ik ben Elviera Cop-Weelink en woon samen met Stefan en onze dochter Elise in het mooie Kampen. Ik werk met ontzettend veel plezier in de kinderopvang: Gastouderopvang 't Liesje waar de ontwikkeling van kinderen centraal staat. 


Stefan en Elise maken graag samen kunstwerken en van jongs af aan is kunst een onderdeel van ons gezin. Ik vind het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om kunst te ervaren. Kunst prikkelt de creativiteit. En dat is nu precies wat onze hersenen nodig hebben.


Kunst kan je natuurlijk in je eentje kijken of maken, maar ook in een groep. Het blijft je uitdagen om steeds weer iets nieuws te maken en het laat je emoties voelen, zoals blij, verdrietig of heel trots omdat je uit niets, iets hebt gemaakt. Kunst is dagelijkse kost om je brein actief en gezond te houden. En bovendien is het gewoon ontzettend leuk! Daarom doe ik graag mee met Art4Kids.

Beeldend kunstenaar/Vrijwilliger/vaste docent


Stefan Cop, dat is mijn naam. Vanaf jongs af aan ben ik al met tekenen bezig. Tekenen en handvaardigheid waren mijn favoriete vakken. In 1993 ontdekte ik pastelkrijt. Door veel uit te proberen en gewoon te doen, ben ik erachter gekomen hoe ik mijn gevoelens en gedachten kan omzetten tot een abstracte tekening.


Tekenenen betekend voor mij inspiratie, gevoel, rust, blijdschap en trots. Ik vind het ontzettend leuk om samen met mijn dochter bezig te zijn met kijken en maken van kunst. Ik merk dat we een inspiratie zijn voor elkaar en dit is een prachtige ervaring.


Bewust zijn van kunst, kunst leren zien, ervaren en leren maken is wat ik ook graag aan andere kinderen wil meegeven. Je eigen werk op een tentoonstelling zien is bovendien prachtig.


Anderen inspireren! Dat is wat Art 4 kids doet en daar zet ik me graag met veel passie voor in.

Gastdocent


LAURA SCHAKENRAAD

Als kleine puk altijd al in de weer met stiften en grote rollen tekenpapier. Gefascineerd door handschriften, als scholier met een zelfgespaarde typmachine en stiften al druk met het maken van eigen tijdschriften.

Laura is opgeleid tot DTP’er, studeerde daarna autonome kunst aan de kunstacademie in Kampen. Ze geeft grafisch vorm en is haar hele leven al letters aan het tekenen.

Taal en tekst van A tot Z, liefst elke dag een nieuw alfabet… Laura schrijft teksten, lettert borden en maakt daarnaast artwork voor muzikanten en drukwerk voor bedrijven.

Binnen haar bedrijf Letterloods, biedt ze ook workshops handlettering aan voor klein en groot.

Voor Art4Kids draait Laura met plezier een middag letterpret met alle pretletters!

Gastdocent


René van der Weerd, docent Fotografie met veel ervaring in het basis en voortgezet onderwijs. Mijn expertise betreft o.a. het analoge spectrum van de  fotografie.

Het magische van het opkomende beeld in de donkere kamer en het werken met zelfgebouwde pinholecamera's heeft mijn voorkeur. 

Heeft meegedaan in de eerste serie van de Experience 2018.

Beeldend kunstenaar/gastdocent


Vanaf 1987 is Timon Schellingerhout bezig in de beeldende kunsten, uitvoerend en organisatorisch. zijn interesses zijn breed en zijn uitingen zijn navenant divers.spelen en poezie zijn rode draden. 

Heeft meegedaan in de eerste serie van de Experience 2018.

Vrijwilliger


Elise is nu al een jonge kunstenaar, verzamelaar en uitvinder. Ze doet en denkt met heel veel plezier mee aan Art 4 Kids en heeft daarom haar eigen plekje in het team. Bovendien is ze heel belangrijk in het ontwikkelen van de lessen, want ze mag als eerste van alles testen :) Wat natuurlijk heel belangrijk is.

Kunstenaars en of docenten opgelet! Kan en wil jij ook (een) les geven? Wij zijn op zoek naar jou! Kom een middag lesgeven in de kunstvorm die jou past. 


Mail naar: art4kids@mail.com

Of bel: 0683224022